Acasa          Homeopatia          Despre noi          Galerie foto          Contact          Noutati          MediaCE ESTE HOMEOPATIA?

Homeopatia ofera o alternativa si o sansa de vindecare acelora care fie ca nu vor sa foloseasca medicamente clasice, fie ca le-au folosit fara rezultate sau cu efecte secundare nedorite.


Homeopatia este un tratament medical care utilizeaza substante naturale din cele trei regnuri: animal, mineral si vegetal cu scopul de a mari capacitatea de autoaparare a organismului impotriva bolii, de a stimula sistemul imun al pacientului care astfel devine capabil sa identifice si sa inlature cauza bolii din interior.

PRINCIPIILE HOMEOPATIEI

1. Legea similitudinii - o boala este vindecata cu aceeasi substanta care este capabila sa produca acea boala la omul sanatos. Iata cateva exemple:
- cafeaua care produce insomnie este utilizata in doze homeopate ca sa induca somnul
- ceapa este un bun remediu contra manifestarilor alergice sau ale racelii cu lacrimare abundenta si secretie nazala clara

2. Tratamentul individualizat: medicul homeopat trateaza persoana, caci pacientul este cel care are nevoie de tratament, nu boala.
    Homeopatia considera pacientul un intreg si tine cont atat de aspectele fizice si psihice precum si de predispozitia ereditara, factorii mediului inconjurator (stressul, substantele toxice), alimentatie si stilul de viata.

     Majoritatea oamenilor cand sunt bolnavi, prezinta atat simptome caracteristice bolii cat si alte simptome specifice persoanei respective. Pentru medicul alopat aceste simptome individuale sunt lipsite de importanta insa pentru medicul homeopat ele sunt de o importanta vitala in prescrierea tratamentului. Astfel se explica de ce pentru zece bolnavi care prezinta aceeasi boala, pot fi administrate zece remedii homeopate diferite.
    Acesta este un mare avantaj al homeopatiei caci poti trata simptome ale unor pacienti care nu au un diagnostic de boala in termeni medicali traditionali. Faptul ca un pacient prezinta "nod in gat" sau momente de panica fara un motiv aparent in anumite conditii sau la aceleasi ore, fiind agravate sau ameliorate in situatii speciale , pot sa ajute homeopatul in alegerea remediului care trebuie sa corespunda in totalitate pacientului. Astfel starile provocate de stress, emotii si tensiunile psihice prelungite, tulburarile de somn, oboseala, pot fi tratate homeopat.

3. Principiul dozei infinitezimale, folosirea remediilor homeopate care contin doze foarte mici, infinitezimale de substanta, preparate printr-un procedeu fizic care pe langa cresterea activitatii curative are si avantajul ca inlatura posibilitatea efectelor secundare, reactiilor adverse toxice sau alergice precum si dependenta fata de tratament.
    Datorita acestui fapt homeopatia poate fi folosita fara riscuri de catre femei insarcinate, nou-nascuti si copii, varstnici, precum si in combinatie cu alte metode terapeutice fara teama interactiunii medicamentoase. Tot acesta este si motivul pentru care remediile homeopate nu sant scumpe.

    "Cel mai mare ideal al tratamentului este acela de a restaura rapid, delicat si permanent, sanatatea; de a inlatura si distruge intraga boala prin cea mai scurta, sigura si nedaunatoare cale, in acord cu principii clare si pe deplin intelese."  Dr. Samuel Hahneman - intemeietorul homeopatiei moderneAcasa          Homeopatia          Despre noi          Galerie foto          Contact          Noutati          Media