Acasa          Homeopatia          Despre noi          Galerie foto          Contact          Noutati          MediaCopiii nostri, incotro?...

Principalele cauze ale scaderii nivelului de sanatate la copii

Este pentru prima data in istorie cand in unele familii, copiii sunt mai bolnavi decat parintii iar parintii, mai bolnavi decat bunicii. Adevarul (de multe ori nespus) este ca nivelul de sanatate al populatiei scade vertiginos, lucru care se constata din ce in ce mai mult la copiii nostri.
 
Se cunosc cinci factori principali cauzatori de boala la copii:

1. Mostenirea unei sanatati "subrede" de la parinti. Nivelul de sanatate al copilului se stabileste inca din momentul conceperii. Starea de sanatate a parintilor in momentul conceptiei se transmite viitorului copil, de aceea viitorii parinti trebuie ca cu cel putin cu 6 luni inainte de concepere sa incerce sa aiba un stil de viata cat mai sanatos.

2. Alimentatia deficitara. Alimentatia copilului incepe inca din stadiul intrauterin. Furnizarea de minerale si vitamine este necesara dezvoltarii armonioase a fatului, iar ulterior a copilului. Organismul uman are nevoie de 90 substante nutritive esentiale, lipsa unui singur nutrient ducand in timp la aparitia unui mare numar de afectiuni, de cele mai multe ori dificil de diagnosticat. Nu uitati ca alimentatia moderna este foarte saraca in nutrienti din cauza supraproductiei; producatorii sunt interesati in cantitate si nu in calitate!

3. Toxinele: apa poluata, sucuri carbogazoase, dulciuri, mezeluri, supramedicatie, noxe mentale.  Nu consumati apa de robinet (clor, flor si alte substante toxice); se recomanda gasirea unei surse de apa de izvor dintr-o zona nepoluata. Opriti consumul sucurilor carbogazoase ! Acestrea impiedica absorbtia substantelor nutritive din alimente; in plus cele de tip cola contin acid fosforic, ce duce la eliminarea calciului din oase si producerea pietrelor la rinichi. Reduceti dulciurile: pe langa constinutul ridicat in coloranti, arome si alti aditivi chimici nocivi, consumul mare de zahar duce la scaderea poftei de mancare, aparitia cariilor dentare, si mai putin cunoscut, a tulburarilor de comportament (agitatie, nervozitate uneori pana la acte de violenta). Mezelurile: nitratii si nitriti se folosesc pentru obtinerea culorii roz, insa au efect cancerigen dovedit iar potentatorii de gust (glutamatul de sodiu) favorizeaza obezitatea si distrug celulele cerebrale. Autointoxicarea cu medicamente: Romania este pe primul loc in Europa la consumul nejustificat de antibiotice. Pe langa intoxicarea chimica a ficatului, are loc blocarea sistemului imun print interferarea cu procesele naturale de lupta impotriva infectiilor. Noxele mentale: desenele animate din ce in ce mai violente dau copiilor cosmaruri si tulburari de comportament. In plus, cercetarile arata ca de la televizor copiii învata sa se multumeasca doar cu perceptia vizuala, emotionala sau senzitiva a lucrurilor, fara a mai face efortul întelegerii lor.

4. Sedentarismul. Timpul petrecut la calculator sau TV trebuie limitat la maxim o ora/zi. Copiii trebuie sa petreaca cat mai mult timp liber cu activitati fizice in aer liber.

5. Stress-ul: la scoala sau in familie.
Unii elevi sunt solicitati la scoala peste capacitatea lor.
Urmare - aparitia patologiei pe stress: gastrite, herpes, dureri de cap, stari de lesin. Armonia familiei:  discutiile parintilor nu trebuie sa se faca in prezenta copiilor; certurile din familie afecteaza negativ dezvoltarea mentala a copiilor; urmarea: tulburari de comportament, deficite de atentie si memorie. Lipsa de timp a parintilor este de asemenea un factor de stress pentru copii. Pentru un copil DRAGOSTEA insemana TIMP, nu cadouri sau un sarut aruncat in fuga.

Concluzie
Starea generala de sanatate a populatiei tinere este in declin. Copii trebuie protejati avand in vedere urmatorii factoiri esentiali: ce boli le transmitem inainte de a-i concepe, ce le oferim ca sursa de hrana, cum ii protejam de toxinele de orice fel (inclusiv cele mentale), evitarea sedentarismului (cat mai mult sport in aer liber), scaderea factorului de stress (evitarea solicitarii peste capacitatea lor intelectuala si asigurarea unui cadru familial armonios)

Ca parinti, avem datoria de a ne proteja copiii de toti acesti factori nocivi. Acest lucru necesita efort din partea noastra, dar acest efort este pe deplin meritat. Vom fi recompensati prin bucuria de a avea copii sanatosi, atat fizic cat si psihic, pregatiti spre a face fata cerintelor vietii - iar misiunea noastra va fi indeplinita!


Acasa          Homeopatia          Despre noi          Galerie foto          Contact          Noutati          Media